cof

Tietokoneet

Tämänhetkisessä käytössä

Asus Rog G750JM, Intel Core i7 4700HQ, 32 Gt RAM + 1 TB HDD 7 200
Asus X540YA, AMD A8-7410, 16 Gt RAM + 512 Gt SSD

Projektina

Asus N56VJ, Intel Core i7 3630QM, 16 Gt RAM, rakentelu menossa

Pelaan elämässäni paljon erilaisten tietojärjestelmien kanssa. Ensimmäinen tietokoneeni oli käyttöjärjestelmältään Windows Vista, joka oli tuolloin aikansa huippu. Kone oli muistaakseni jokin HP:n laitos, joka maksoi tuolloin n. 1 500 euroa. Olen käyttänyt myöskin Windows XP:tä ja Windows 2000-järjestelmiä, vaikkakin kokeilumielessä.

cof
ASUS N56VJ-S4101H avattuna.

Tuon HP:n jäljiltä siirryin sitten varmaankin jäädäkseni Asukseen, jonka koneita minulla on ollut neljä, joista tämän hetkisessä käytössä siis nuo kaksi yllä olevaa. Noita Asus N56VJ laitteita tuli ostettua kaksikin kappaletta ja kyseinen sarja oli hienoinen pettymys, ensin kärähti toinen ja nyt sitten vielä toinen. Tuo viimeksi ostettu N56Vj on tällä hetkellä projektina tuossa työpöydällä, sen runko on avattu. Ainakin emolevy on menetetty, ja nyt selvitellään, mitä muuta vielä täytyy koneesta vaihtaa.

Pääkoneenani toimii tuo Asuksen Republic of Gamers-sarjan huippumalli, Intelin i7 suorittimella ja NVIDIA:n Geforce GTX 660M näytönohjaimella. Lisäksi RAMmia tuli laitettua koneeseen hieman lisää, 8 Gt:n muistikammat vaihtuivat 16 Gt:hen. Lisäksi sitten on tuo pikku-Asus X540YA, joka tuli ostettua lukio-opintoja varten. Koneessa tärkeintä oli keveys ja hyvä akunkesto. Laite kestääkin koko koulupäivän, kuusi tuntia yhdellä latauksella. Muistia on kohtuulliset puoli teraa, ja kaiken lisäksi SSD-levynä.