DSC_0482

Kasasin itse uuden tietokoneeni

Noin puolisen vuotta olen suunnitellut tietokoneeni päivittämistä. Aiempi tietokoneeni alkoi olla jo kolmen vuoden ikäinen, aikoinaan Asuksen malliston huippua edustanut ROG G750-JM oli ruvennut hidastumaan, pelien pelaaminen 20-30 fps nopeudella alkoi pikkuhiljaa tökkimään ja myös kovalevyt rupesivat olemaan täynnä, joten nyt oli jo viimeistään aika kone saada päivitettyä.

Koko alkuvuoden suunnittelin itselleni sopivaa konepakettia. En ole aiemmin itse tietokonetta kasannut, vaan tyytynyt aina pakettikoneisiin, mutta nyt ajattelin että kyllä vihdoinkin on aika tuo kone itse rakentaa.

Suurimmaksi projektiksi osoittautui sopivien osien etsiminen, itse kasaaminen oli yhden illan juttu, kun sopivaa pakettia suuniteltiin yhdessä Jimssin asiakaspalvelun kanssa kolmisen kuukautta.

Tärkeää paketin valitsemisessa oli näytönohjain, joiden saatavuudessa oli koko alkuvuoden ja on edelleenkin suuria ongelmia johtuen erilaisten bittirahojen mainauksesta. Myös näytönohjainten hinnat ovat olleet suhteellisen korkealla.

Itse tarvitsen suurella muistilla olevan näytönohjaimen sekä monta näyttöpaikkaa, sillä käytössäni on neljän näytön setuppi. Aikaisemmassa koneessa jouduin turvautumaan tästä johtuen ulkoiseen näytönohjaimeen.

Tein tietokoneelle Passmark-testin, jonka tuloksena oli 6880 pistettä. Tarkemmat tiedot löydät tästä.

PassMark Rating

Koneeni speksit:
Emolevy: ASUS Z370 F-Gaming, täysikokoinen ATX
Prosessori: Intel i7-8700K Coffee Lake, LGA1151, 3,7 GHz, 12 MB
Näytönohjain: ASUS GeForce GTX 1070 DUAL OC 8 GB
Muisti: 16 GB G. Skill DD4 3200 MHz
Prosessoria jäähdyttää: Corsair Hydro H100i v2 vesijäähy
Virtaa komponenteille antaa: Corsair RM850x 850w modulaarinen virtalähde
Käyttöjärjestelmä asennetaan: Samsung 500GB 960 EVO M.2 SSD-levylle, nopeus 3200/1800 MB/s
Lisäksi tiedostovarastoina toimii: 2 kpl Seagate BarraCuda 3TB kiintolevyä
Koppana toimii: Fractal Design Focus G, ikkunallinen ATX-kotelo, valkoinen

DSC_0478

DSC_0489

DSC_0476