Kuka?

Hei!

Olen nuori tietotekniikasta, maailmanmenosta ja politiikasta kiinnostunut päätoimittaja. Olen jo pienestä asti ollut esillä omien maailmaa mullistavien ideoideni ansiosta tai takia. 12-vuotiaana pidin kioskia kotikadullani kavereilleni, ja siitä lähtikin jo kiinnostus yrittäjyyteen.

Lehden tekemisen into lähti liikkeelle luokkalehdestä, muistaakseni 5-luokalta Kokemäen Tulkkilan ala-asteella. Minua ehdotettiin tuon luokkalehden päätoimittajaksi, mutta itse lehden lopullisesta tuotoksesta en kuitenkaan voinut olla täysin ylpeä. Minä itse kirjoitin tuolloin lehden pääkirjoituksen ja muutkin tekemäni artikkelit koneella, kun muut leikkasivat ja liimasivat valokuvia A4-arkeille ja kirjoittivat tekstit käsin ja nämä vedokset sitten skannattiin ja valokopioitiin.

Luokkalehti loppui muutaman ilmestyneen numeron jälkeen kiinnostuksen lopahtamiseen. Sen jälkeen kuitenkin jatkoin itse oman ”lehteni” parissa, joka koostui pääosin muista lehdistä Wordiin kopioiduista kirjoituksista.

Kuitenkin, noin vuoden-kahden harjoittelun jälkeen, kun lehden nimi vaihtui Lisäjutusta Kokemäkeläiseen, alkoi se jo muistuttaa varteenotettavaa paikallislehteä.

Aluksi lehti taitettiin Wordilla, nyt käytössäni on jo ammattimaiset taitto-ohjelmat. Lehden julkaisu tapahtui aluksi ilmaispohjalla pyörivällä nettisivulla, mutta tämän palvelun kaaduttua hankein sitten jo omat palvelimet ja verkko-osoitteet.

Olen harjaantunut pitkällä aikavälillä erilaisessa web-ohjelmoinnissa, pääasiassa kantapään kautta kokeilemalla. Nykyään kaikki sivustoni toimivat WordPress-avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmäpohjaisina, sillä olen todennut tuon järjestelmän hyväksi ja helppokäyttöiseksi. Olen toteuttanut muutamille asiakkaille erilaisia kotisivuja tuota järjestelmää käyttäen. Lisäksi ylläpidän tällä hetkellä WordPress-pohjaisia KaunisKokemaki.org, Kokemäkeläinen.net ja tietenkin tätä TuomasKuhalainen.com-sivustoa.

Opiskelen toimitustyön ohessa tällä hetkellä Kokemäen lukiossa.

Voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen mieluiten sähköpostitse tuomas(at)kokemakelainen.net.